Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE ZA NAKUP SREČK
Ljubljana, 17. 11. 2020

 

I. SPLOŠNE DOLOČBE

1. člen
Upravljavec spletne trgovine za nakup srečk:
Loterija Slovenije, d.d.
Gerbičeva ulica 99, 1000 Ljubljana
Davčna številka: SI 24224308
Matična številka: 5022053000
Vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani

Za pomoč in dodatne informacije se kupci lahko obrnejo na telefonsko številko 01 24 26 175 ali na elektronski naslov info@loterija.si.

2. člen
Splošni pogoji spletne trgovine (v nadaljevanju: splošni pogoji) so v vsakokrat veljavni obliki ves čas na voljo na spletni strani upravljavca in urejajo:
• delovanje upravljavca spletne trgovine,
• pravice kupca ter poslovni odnos med upravljavcem in kupcem,
• prodajo izdelkov (fizične srečke), ki so na voljo v spletni trgovini.

V zvezi s prirejanjem in udeležbo v igrah na srečo (srečkah), ki so predmet prodaje v spletni trgovini, se uporabljajo vsakokratno veljavna pravila iger na srečo, ki so objavljena na spletni strani www.loterija.si.

Nakup je dovoljen le polnoletnim osebam.

3. člen
Splošni pogoji so veljavni ob vsakem obisku ali nakupu na spletni strani, in sicer z oddajo naročila v spletni trgovini. S potrditvijo naročila kupec sprejme navedene splošne pogoje in so sestavni del kupoprodajne pogodbe med upravljavcem spletne trgovine in kupcem.

Splošni pogoji se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu predlaga, da jih prebere ob vsakem nakupu. Za posamezno naročilo veljajo splošni pogoji, ki so objavljeni na spletni strani v času potrditve naročila.

4. člen
Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si upravljavec spletne trgovine pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine.

Upravljavec spletne trgovine ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 

II. CENE

5. člen
Vse cene fizičnih srečk so označene v spletni trgovini in na posamezni srečki. V primeru kakršnihkoli ugodnosti oziroma popustov bodo ti jasno označeni. Skupni strošek za plačilo je razviden v nakupovalni košarici pred zaključkom naročila.

 

III. ODDAJA NAROČILA

6. člen
Kupec lahko odda svoje naročilo vse dni v tednu. Nakup lahko opravijo le fizične osebe, ki so stare vsaj 18 let.

Kupec lahko izbira med srečkami, ki so navedene v spletni trgovini in so na zalogi. Ob oddaji naročila mora kupec posredovati tudi zahtevane podatke.

 

IV. NAČINI PLAČILA

7. člen
Plačilo je mogoče samo s kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron in BA Maestro) preko spleta.

 

V. ZAKLJUČEK NAROČILA

8. člen
Pred zaključkom naročila je kupec dolžan preveriti posredovane podatke (ime in priimek, naslov, poštna številka in kraj, telefonska številka, elektronski naslov, naslov dostave), način plačila in vsebino nakupovalne košarice. Kupec zaključi naročilo s klikom na gumb »Zaključi nakup«.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo o potrditvi naročila po elektronski pošti na elektronski naslov, ki ga je navedel (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila). Upravljavec spletne trgovine lahko za preverjanje podatkov iz naročila ali zagotavljanja točnosti prevzema oziroma dostave na dom kupca pokliče na kontaktno telefonsko številko kupca.

Kupoprodajna pogodba med upravljavcem spletne trgovine in kupcem v spletni trgovini je sklenjena v trenutku, ko kupec na elektronski naslov prejme podatke o potrditvi naročila. Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletne
trgovine, kjer jo kupec lahko zahteva s sporočilom na elektronski naslov info@loterija.si.

V primeru, da upravljavec spletne strani naknadno ugotovi, da naročene srečke niso na zalogi, že oddano naročilo razveljavi, kupcu vrne kupnino in ga o tem obvesti po elektronski pošti.

 

VI. DOSTAVA

9. člen
Upravljavec spletne trgovine bo srečke dostavil predvidoma v roku treh delovnih dni na naslov, ki ga je navedel kupec.

Strošek dostave bremeni kupca, v kolikor ni drugače navedeno v spletni trgovini. Dostava je omejena na področje Republike Slovenije.

V kolikor kupec ne prevzame srečk, jih dostavljavec vrne na naslov upravljavca spletne trgovine. V primeru ponovne dostave ima upravljavec spletne trgovine pravico zaračunati stroške ponovne dostave.

 

VII. REKLAMACIJE

10. člen
Srečk, kupljenih v spletni trgovini, ni mogoče vrniti ali zamenjati. V primeru napake pri dostavi srečk ali če se dostavljene srečke razlikujejo od naročenih srečk, kupec vloži reklamacijski zahtevek na e-naslov: info@loterija.si v roku 7 dni od prevzema pošiljke. Kasnejše reklamacije se ne upoštevajo.

Reklamacije, povezane z udeležbo v igrah na srečo, potekajo skladno s pravili iger na srečo, ki so objavljena na spletni strani www.loterija.si.

Upravljavec spletne trgovine ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov.

 

VIII. OSEBNI PODATKI

11. člen
Upravljavec osebnih podatkov je družba Loterija Slovenije, d. d. Upravljavec spletne trgovine se hkrati kot upravljavec osebnih podatkov zavezuje k varovanju, hrambi in obdelavi vseh osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ostalih predpisov s področja varstva osebnih podatkov.

Vse informacije o varstvu osebnih podatkov so navedene v Izjavi o varstvu osebnih podatkov, ki je objavljena na spletni strani družbe loterija.si.

Posodabljam...
  • V košarici ni izdelkov.
Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke. Nujni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, so že nameščeni. Z vašim soglasjem pa vam bomo naložili tudi piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Nastavitve lahko kadarkoli spremenite na strani Piškotki, kjer so dostopne tudi vse informacije o vrstah, namenih uporabe in obdobju hrambe piškotkov.